Догляд за котиками

Догляд за котиками

Що потрібно для гарного життя вашого улюбленця?

Ми думаємо, що ваша відповідь на це питання така: їжа, лоток для туалету і почухати по спинці. Але саме для ГАРНОГО життя цього, на жаль, замало. Готові поділитися з вами секретом правильного догляду за котиками.

Почнемо з придбання кошеняти. Коли ви берете тваринку з вулиці, треба спершу подбати про її здоров'я. Для цього ви маєте або навідатися до ветеринара, або до зоомагазину. Спочатку треба позбавити малечу неприємних мешканців організму:обробити від гельмінтів, бліх та кліщів. Потім треба зробити вакцинацію для профілактики від різних вірусних інфекцій, які часто призводять до великих проблем зі здоров’ям. Деякі хазяї нехтують цими простими істинами. Вони  вважають, що якщо пухнастики живуть у квартирі, то їх не спіткає така доля. Але вони забувають, що самі можуть випадково занести заразу в дім. Насправді, ці всі заходи треба неодноразово повторювати і не забувати, коли має прийти їх час. Це стосується не тільки вуличних котиків, а й котиків, яких ви берете в розплідниках, якщо, звісно, з ними не надається документ про проведення цих обробок.

Наступним кроком буде привчання до туалету та правильно підібраний раціон. Лоток для котика має бути зручним і знаходитись в затишному місці оселі. Важливо прибирати, добре чистити та вчасно насипати новий наповнювач.  До речі, наповнювачі бувають різних видів:

  • силікагелевий
  • дерев’яний
  • бентонітовий
  • соєвий та інші.

Вам треба зрозуміти, якому наповнювачу  віддасть перевагу саме ваш вихованець. Бо іноді різкі запахи, тверда або навпаки м'яка текстура можуть відлякувати. Тоді малеча відмовляється робити свої справи в лоток, і шукає більш затишні місця в оселі.

 Щоб у вашого улюбленця не було проблем  з  харчовим трактом, зайвою вагою, сечовидільною системою, або здоров’ям ротової порожнини  - треба підібрати раціон саме для котячого харчування.  Якщо ваш котик харчується  тим самим, що і ви, тобто з вашого столу, то це може означати, що його здоров'я під загрозою. Харчування може бути як натуральне, так і вже готові сухі корми. Прихильникам натурального харчування треба завжди пам'ятати про те, що кіт - це хижа тварина від природи. Правильне натуральне харчування для котів завжди дорожче, ніж найдорожчі сухі корми.

 Основну частину раціону мають складати продукти тваринного походження. Їхня частка має бути не менше 60-70%. Інші 30% мають займати продукти рослинного походження:  овочі - 15% та крупи – 15%. Тому для зручності краще все таки обирати збалансовані сухі корми. Як правильно підібрати сухий корм дивіться інші статті на нашому сайті.